Sommerskole i Karlstadmodellen 2018

Jeg sidder med en varm kop kaffe og drømmer mig frem til sommer. Tiden hvor vi alle fyldes op med fornyet energi, kærligheden til hinanden og nye oplevelser. En af de helt store oplevelser der for mig bidrager med både fornyet energi og kærlighed til min store passion og arbejdsliv, det er IAKM’s sommerskole i Karlstadmodellen.

Liv og glade dage efter en vejledning sidste år. Min kuffert var et hit.

Liv og glade dage efter en vejledning sidste år. Min kuffert var et hit.

Jeg kan allerede nu mærke den gode stemning, se de glade smil, familierne der fordyber sig og deres glæde over endelig at være i et fællesskab, hvor man sigter efter stjernerne. Til sommer er det 6. gang, at sommerskolen afholdes i Danmark med stor succes.

Hvad er sommerskole i Karlstadmodellen?

Sommerskolen i Karlstadmodellen er et tilbud til alle børn med større eller mindre sprogforstyrrelser og deres familier. Det kan være børn med eller uden diagnose. 

Sommerskolen består af 4 indholdsrige dage med fokus på bl.a. sprogtræning, empowerment, fællesskab, ligeværd og delagtighed. Her styrkes barnets familie og andre nære personer i Karlstadmodellens tankegang, værdigrundlag og pædagogiske principper. På den måde bliver barnets egen familie og eventuelle andre nære personer den største ressource i dets sproglige udvikling. I karlstadmodellen er det nemlig dem, der har ansvaret for den daglige sprogtræning i hverdagen. Deltagerne styrkes i både teori og praksis igennem foredrag, refleksionsworkshops, inspirerende og kreative aktiviteter, der tager udgangspunkt i leg, musik og bevægelse samt én times individuel vejledning med en Karlstadvejleder hver dag.

Malerværkstedet som hvert år er et hit for hele familien.

Malerværkstedet som hvert år er et hit for hele familien.

                                                                                                                 

 

Sprogtræning med karlstadmodellen opnår især sin fulde effekt, når sprogtræning bliver en naturlig del af hverdagen, og den måde man tilbringer tid sammen på. Det kræver stor indsigt og kendskab til Karlstadmodellens dybde og muligheder af de vigtige personer i barnets netværk. Den indsigt og kendskab kan sommerskolen give til familier, der enten gerne vil i gang med at sprogtræne med karlstadmodellen, men faktisk også dem der allerede er i gang. Selv min indsigt og kendskab bliver større for hver gang, jeg hører et oplæg eller er med på en kollegas vejledning. Karlstadmodellen er en livslangrejse med mange lag og dybder.

Læs mere om Karlstadmodellen

 

Sommerskolens succes

Den første sommerskole i 2013, hvor jeg var med som deltager sammen med en familie.

Den første sommerskole i 2013, hvor jeg var med som deltager sammen med en familie.

Sidste år var der så stor efterspørgsel på pladserne, at vi (arbejdsgruppen bag) i år har bestemt at etablere en sommerskole mere. Derfor er det i år muligt at komme på sommerskole både i Jylland og på Sjælland. Sommerskolen på Sjælland foregår som sædvanlig på Ellebæksskolen i Gørslev i uge 27, hvor den anden sommerskole kommer til at foregå i Center for Høretab i Fredericia i uge 31.

Allerede nu er tilmeldingerne begyndt at tikke ind – det er helt fantastisk! Jeg glæder mig til at opleve endnu en dejlig sommerskole og at være vejleder for nogle seje familier.

Du kan læse mere om sommerskolen på www.iakmdk.dk. Tilmeldingsfristen er 16. april 2018, men pladserne er begrænset, og pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet.